Menu

Onze groepslessen

Pilates:

Pilates is als bewegingsmethode ontworpen om het lichaam in evenwicht te brengen. Het is een uitgebreid systeem van specifieke oefeningen die in een bepaalde volgorde worden uitgevoerd. Pilates betekent zeer bewust bewegen met beheersing en controle, dus met een intense concentratie en, specifieke ademhalingen, met vloeiende bewegingen werken vanuit je kern/centrum.

Jumping:
Jump je fit op je eigen trampoline! Jumping is dé manier om je conditie op peil te houden of af te komen van wat extra kilootjes. Een total body workout waarbij buik, benen, rug, borst en armspieren worden getraind. De les bestaat uit een parcours van oefeningen gericht op conditie, spierkracht en stabiliteit. Daarnaast is Jumpfit vooral heel veel FUN! Deze les wordt gegeven door één van onze professionele groepsfitness instructeurs.

Zumba:

Zumba is een fitness workout met danspassen op Latijns Amerikaanse muziek. De les is makkelijk te volgen, geen ingewikkelde danspasjes en is dus voor iedereen geschikt. Door de aanstekelijke salsa, merengue, flamengo en zelfs hip hop muziek is elke les weer een feestje. Tijdens de les worden er behoorlijk wat calorieën verbrand, alleen dat merk je nauwelijks omdat het een echte fun les is. Al na een paar weken merk je verbetering bij je taille en dijbenen.

BBB:

BBB is low impact training op muziek. De nadruk ligt op spierversterkende oefeningen voor de benen, billen en buikspieren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van materialen om de weerstand te vergroten, zoals gewichtjes en elastieken. Deze oefeningen vergroten het uithoudingsvermogen van de spieren. Ook de kracht en de lenigheid nemen toe. Deze lessen zijn geschikt voor iedereen die wil bewegen op muziek. Het is een simpele en doeltreffende workout voor het hele lichaam, zonder ingewikkelde pasjes.

Spinning:
Een Indoor Cycling Workout op het ritme van de muziek. Beginners en ervaren fietsers; iedereen kan op zijn eigen niveau meefietsen. Je bepaalt zelf de weerstand op de pedalen, middels een weerstandsknop. De instructeur bepaalt het parcours en motiveert je om jezelf uit te dagen. Bij Pals Fitness en Fysiotherapie worden de lessen gegeven op de unieke Tomahawk IC7 bikes. Deze gaan verder als de reguliere spinningbikes en hebben een eigen display waarop onder andere je wattage, tempo, caloriëen worden weergegeven.

 

BodyPump
Een effectieve les, waarin alle grote spiergroepen worden aangepakt, met gebruik van een halter. Individuele fitness kan saai worden, maar Body Pump blijft leuk! Misschien herken je technieken als squats, presses, lifts en curls. Je kunt trainen op je eigen niveau, want je maakt je eigen gewichtskeus.

Steps:
Tijdens de steplessen wordt er gebruik gemaakt van een stepplateau, dat in hoogte verstelbaar is d.m.v. blokken. De heup- en bilspieren worden versterkt en uw uithoudingsvermogen, coördinatie en vetverbranding worden verbeterd.

Funxtion:
Een fitnesstraining in groepsverband. Een afwisseling van kracht– en cardio-oefeningen op onze speciaal ingerichte ruimte onder begeleiding van een instructeur. Kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie komen aan bod. Tevens komt er bij elke les extra oefeningen, waarbij Balans, kracht en conditie aan bod komen ter variatie.

 

Aanmelden kan vanzelfsprekend via onze app, of telefonisch via 0168-760026.

Probeert u voor alle lessen minimaal 10 minuten van tevoren aanwezig te zijn?

De FunXtion vindt plaats op het aparte gedeelte in de fitnesszaal.

De Spinning en groepslessen vinden plaats in de aparte zalen in onze club.